3. Answer:The rainstorm and river are my brothers.
Explanation:Pocahontas compares these two things because she is so close with nature that they could be her brothers
4. “Can you sing with all the voices of the mountains?”
5. Give 3 examples of imaginary in the lyrics
1.have you ever heard the wolf cry to the ( blue corn moon)
2.or asked the (grinning bobcat )why he grinned?
3. We need to sing with all the ( voices of the mountains)
Pocahontas is the speaker in "Colors of the Wind". She starts the song with a patient and instructive tone. Metaphor, personification, and vivid imagery are used in the song to express the importance of nature and her culture.
Explanation:The song "Colors of the Wind" from Disney's Pocahontas has Pocahontas herself as the speaker. In terms of tone, the speaker initially comes across as patient and instructive as she attempts to educate John Smith about nature and her culture. This tone is evidence when she opens with lines like "You think I'm an ignorant savage."
The metaphor in the second verse is "the blue corn moon." This phrase can be seen as comparing a full, bright moon to a ripe ear of corn, possibly emphasising the importance of nature and harvest in Pocahontas's culture.
The lyric "The rainstorm and the river are my brothers" represents personification in this song as it attributes human characteristics to a storm and a river. Three examples of imagery in the lyrics are:
"Can you paint with all the colors of the wind?""Can you sing with all the voices of the mountain?""Can you taste the sunsweet berries of the earth?"Each of these lines evokes sensorial experiences linked to nature, reinforcing the song's main theme.
Learn more about Colors of the Wind Analysis here:https://brainly.com/question/34418042
#SPJ3
Name and explain the three principles of INGSOC
Answer:
Newspeak, doublethink, and The mutability of the past
Explanation:
1. Newspeak. Newspeak is the official language of all party members, as the purpose is to eliminate all thoughtcrime.
2. Doublethink. Doublethink is very common amongst the Party, and quoting from CliffNotes, “doublethink is the act of holding, simultaneously, two opposite, individually exclusive ideas or opinions and believing in both simultaneously and absolutely. Doublethink requires using logic against logic or suspending disbelief in the contradiction.” The three slogans inside the novel, “War is Peace,” “Freedom is Slavery,” and “Ignorance is Strength,” are all examples of doublethink.
3. The mutability of the past. As Orwell writes in the beginning chapters III and IV, Winston encounters in his memory that Oceania actually allianced with Eurasia and fought against Eastasia, yet all broadcasts of the party suggests that Oceania had always done the vice versa. Also, he and his comates have had no memory of Big Brother until very lately, yet documentations have stated that Big Brother has been influencing Oceania since the 1930s.
The three principles of INGSOC are newspeak, doublethink, and the telescreen.
Explain the principles of INGSOC.Newspeak: Newspeak is the principle of controlling language in order to control thought. The Party in George Orwell's novel 1984 believed that by limiting language, they could limit the range of thought and prevent people from having dissenting opinions.
Doublethink: Doublethink is the principle of holding two contradictory beliefs in one's mind simultaneously and accepting both of them.
Telescreen: Telescreens are a key tool used by the Party to monitor and control the population. Telescreens are television-like devices that are placed in every home and workplace, and they are used to broadcast propaganda, monitor people's behavior, and listen in on conversations.
Learn more about INGSOC, here:
https://brainly.com/question/31535036
#SPJ2
Which part of the structure of a procedural text must be written as a sequence of instructions? goal materials method evaluation
Answer:
Method
Explanation:
Brainly?
Answer:
Method
Did it on Edge-2020
Explanation:
Hope this helps
Need the answer for this question for literature
Answer:
I think that the answer is A.
HELPPP//////WILL CHOSE BRAINLIEST//////
Describe the process of formulating a thesis statement
Answer:
A thesis statement should be a two-sentence summary of your ideas. It is supposed to introduce the topic of your paper and comment on your stand about the topic. You have to keep the argument focused and at the same time, telling the audience what your paper is all about
Explanation:
In the first description of the narrator in “The Friend Who Changed My Life," what does the author’s word choice reveal about the narrator?
A.
The narrator does not fit in at her new school.
B.
The narrator loves to read books and will enjoy going to the library.
C.
The narrator will make new friends quickly.
D.
The narrator will stand up to a bully.
help!
A.P.S
Answer:
The answer would be A.
Explanation:
The author's word choice reveals to the narrator that the narrator does not fit in at her new school.
What is “The Friend Who Changed My Life”?This is a story by Pam Muñoz Ryan. She is a writer from America.
She writes stories for children and adults. Furthermore, she also writes picture books, and for all genres.
This story is heartwarming and about a friend who changed her life.
In the story, the narrator does not fit in with her new school, but a friend helps her to adjust to her school.
Thus, the correct option is A.
Learn more about “The Friend Who Changed My Life”
https://brainly.com/question/22178921
An historical _ _ _ _ _ _ _ _ is a piece of writing which has special significance for and effect on subsequent events.
Answer:
document
Explanation:
Daily grammar for the sentence Jackie enjoys golfing when the weather is nice so she is golfing today
Answer:
Jackie enjoys golfing when the weather is nice, so she is golfing today.
Explanation:
Which is the best summary of this passage?
OA. Squirrels have a bushy tail and pointed ears. These pointed ears help them to hear the sound of their
enemies. They are intelligent as they use different tricks to protect themselves from their enemies.
B.
Squirrels are rodents and eat fruits and nuts. They are intelligent and teach their babies to protect their
food and homes. They also prepare themselves by storing food for the long winter months
Squirrels are of three types. They are intelligent rodents because they know how to protect their homes
and their young ones. They are very flexible and quick as they can move very fast from one place to
another.
OD.
There are three different types of squirrels, and they are all omnivores. They are protective about their
homes and their babies. They use intelligent tricks to store food and keep enemies away.
Final answer:
The best summary of the passage is Option D.
Explanation:
Option D provides the most comprehensive overview of the passage. It mentions the three types of squirrels and their omnivorous diet, accurately reflecting the content about their protective nature towards their homes and offspring. The passage emphasizes the squirrels' intelligence and their use of tricks to safeguard their food and keep enemies away. It succinctly covers all the key points discussed in the passage, making it the most suitable summary.
Let's break it down further:
- Firstly, Option D correctly identifies the three types of squirrels, showcasing an understanding of the passage's classification aspect.
- Secondly, it highlights their omnivorous nature, which aligns with the passage's mention of their diet consisting of a variety of foods.
- Thirdly, it emphasizes their protective behavior towards their homes and babies, a prominent theme throughout the passage.
- Finally, it acknowledges the squirrels' intelligence in using tactics to store food and deter potential threats, which is a significant aspect discussed in the passage.
Considering these factors, Option D emerges as the most accurate and inclusive summary of the passage, encompassing all key elements without missing important details.
Read the excerpt from “The Lottery.”
Soon the men began to gather, surveying their own children, speaking of planting and rain, tractors and taxes. They Stood together, away from the pile of stones in the corner, and their jokes were quiet and they smiled rather than laughed.The Women, wearing faded house dresses and sweaters, came shortly after their menfolk. They greeted one another and exchanged bits of gossip as they went to join their husbands
What Information from the excerpt is ironic?
A. That the women were plainly dressed
B. That the women arrived after their husbands
C. That the men stood away from the pile of stones
D. That the men talked of commonplace topics
Answer:
The answer is D
Explanation:
I got a 100% on the test thing, so.. yeah!
The Snowy Day
Jack's walk turned into a skip as he realized the snowfall was increasing with every passing minute. He tightened the jacket around his neck and silently thought Why did I not listen to Mom? with anger. Earlier that day, his mom had told him to carry his scarf, gloves, and cap, but he had refused by saying that they made his bag heavy and that he would not need them. It was a pleasant day after all! However, by the time school ended, the ground was covered with snow.
"You should have carried your gloves and cap," Jack's friend, Daisy said, as she trudged along beside him.
"I know!" Jack snapped, telling himself never to make such a mistake again.
They had almost reached Jack's house when Daisy suddenly stopped and began looking around in confusion.
"What is it, Daisy?" Jack asked as he shook uncontrollably.
"I thought I heard a noise," Daisy said, continuing to look around. A nearby dumpster suddenly shook, and the two jumped in surprise.
"What is that?" Jack asked and walked behind the dumpster. To his surprise, he found a dog crouching beneath the dumpster and whimpering in fright.
"Poor thing must be freezing in this cold," Daisy said and gently patted the dog's head. "We cannot leave him here. Jack, your house is close by so you can take him home."
Before Jack could respond, Daisy lifted the dog and put him in Jack's arms.The dog was much lighter than Jack had expected, and Jack looked down at the dog's frightened face. He sighed and wrapped his arms tightly around the dog and jogged home.
When Jack's mom opened the door, her mouth fell open when she saw a trembling Jack carrying a stray dog, but she did not say a word and quietly stepped aside to let them in. Once inside, Jack ran to the fireplace to warm himself and asked his mom for a glass of hot milk. When she brought the milk, he began gulping it down hungrily. But when he noticed the dog looking at him, he stopped and looked at his half-filled glass.
"Here you go, boy," Jack said pouring the rest of the hot milk in a saucer and giving it to the dog. With a grateful look, the dog emptied the saucer, and Jack felt thrilled to see that sharing his glass of milk gave the frightened, little dog such happiness. He ran to the kitchen to fetch some more milk for the dog and himself.
1
Select ALL the correct answers.
Which two events cause Jack to change over the course of the story?
A) Jack listens to Daisy's advice about carrying warm clothes.
B)The fireplace and hot milk make Jack feel warm and comfortable.
C) Jack brings the frightened stray dog home and feeds him hot milk.
D) Jack tightly wraps his jacket around his neck and runs home.
E) The heavy snowfall makes Jack tremble with cold on his way home.
Answer:
c and e
Explanation:
i got 100 on study island
Final answer:
Jack changes due to experiencing the harsh cold firsthand and learning compassion through the act of bringing a stray dog home and sharing his warm milk with it.
Explanation:
The events that cause Jack to change over the course of the story in 'The Snowy Day' can be identified as:
C) Jack brings the frightened stray dog home and feeds him hot milk.E) The heavy snowfall makes Jack tremble with cold on his way home.These events are significant because the experience with the stray dog teaches Jack compassion and the importance of sharing, while the heavy snowfall serves as a harsh reminder that he should have heeded his mother's advice about dressing warmly. Both contribute to his personal growth and a change in his character.
What are the components of a research plan? Check all that apply.
sources
research method
research goals
schedule
research grade
Here is the list of all the components that are a part of a research plan:
sources
research method
research goals
schedule
Hence, Options A, B, C, and D are correct.
What is the meaning of the term “research plan”?A research plan serves as a roadmap for how one want to approach the subject. A written outline, a story, a concept map, or a chronology are just a few examples of the plan's many possible formats. As one carry out the investigation, this document will evolve and change.
The main component of an application is a study plan, which is regarded as the most significant piece of information regarding the anticipated research sample of an investigator.
A significant analyst is also given the chance to discuss proposed study, outlining its advantages and outlining the implementation and conduct of the research.
A research strategy is essential because it outlines the entire research endeavour from beginning to end and identifies and clarifies your emphasis, methodology, and goals.
Therefore, Options A, B, C, and D are correct.
Learn more about research plan from here:
https://brainly.com/question/10424021
#SPJ5
Think about the central idea of fitting in, which is evident in the personal narrative. Why do you think the writer chose to focus on this idea?
Answer:
The writer focused her narrative on the central idea of fitting in because it was a significance experience for her growing up. Through her friendship with Margaret, she learned that sometimes fitting in isn't as hard as it seems.
The writer focused on the idea because it was a significant experience when she was growing up.
This story is a personal narrative because it was narrated by a character that took part in the story. In the story, the character wasn't thirteen years yet while her friend, Margaret was thirteen years old. Despite the fact that she wasn't thirteen years old yet, she was engaging in things that were meant for thirteen years old and above..
Through her friendship with Margaret, she also realized that sometimes fitting in isn't as hard as it seems.Read related link on:
https://brainly.com/question/15886821
Which statement best explains why George Orwell chose to write a fable using animals as the major characters?
Because of its indirect approach, a fable about animals could deliver a political critique to a wider audience.
Because Soviet leaders often were cruel to their own citizens, portraying them as animals seemed appropriate
By setting the story in the world of animals, Orwell avoided complications that can arise from human behavior.
By using animals, Orwell made it clear to the Western world that he wanted them to see the Soviet regime for
what it really was.
Answer- A: Because of its indirect approach, a fable about animals could deliver a political critique to a wider audience.
Explanation:
How do you themes and morals differ
Answer:
Theme is the central idea of a text that is implied by the author several times in a book or a story while moral is the message or the lesson that the author wants readers to get from the story.
Explanation:
Which parts of a story are usually conveyed in scenes?
A. Crucial turning points in the action
B. Reflections on the meaning of the action
C. Hints about the action's consequences
D. Ideas about how the action affects people
Answer:
I would say a
Explanation:
Answer:
The answer is A
Explanation:
Majority of stories will have scenes of crucial turning points, but it will depend of the point of view of the story if reflections or hints will be made. If the story is written in first person, the main character could leave the scene before we find out how the a certain action affects other characters
because all sentences share the same parts, they all look the same and serve the same purpose. True or false?
Answer:
False
Explanation:
Even if they share the same parts they can look different and serve different purposes
Example- The book Animal farm shows why an equal society is not possible
Or...
- The book Animal Farm is a utopian that does not properly show how a equal society is possible.
These two sentences serve different purposes and look different yet they share the same parts
Hopefully this helps :)
Answer:IT FALSE CAUSE I JUST DID IT.
AND GOT IT RIGHT
ad the sentence.
Children should never go swimming without a lifeguard.
Select the word from the drop down-menu that correctly completes the sentence.
The word without functions as a(n)
A) adjective.
B) conjunction.
C) interjection.
D) preposition.
Answer:
d
Explanation:
Please help me with this!!!
Explanation:
1.Heading
3. conclude/finished/completed
4.attic
5.disrespectful
Im sorry but there are a lot of synonyms for those. You have to do the words you have learned in this module.
Those are some synonyms but maybe your teacher wouldn't find those correct. I will suggest to see what new words you have learnt..
Winning the World Road Race Championship in Oslo, Norway was a unique accomplishment because _________________.
Answer:
Armstrong Lance won the World road race championship in Oslo Norway. It was a unique accomplishment because he came the third youngest champion in the 67 year history of the annual event at age 22 and He is also the second American to win the race.
Explanation:
After Armstrong's win, their was a mob waiting for him outside in his world he said " I felt exactly like Micheal Jordan, I never though that would happen to me".
Winning the race changed Amstrongs life forever. He is a native of Plano, Texas. He chose to focus on cycling during his senior year of high school. He was so happy to win the race. He was born on september 18, 1971. He is one of the most celebrated Athletes. He won the Tour the france race for seven consecutive years.
The answer explains the significance of winning the World Road Race Championship in Oslo, Norway in showcasing participants' long-distance abilities, the role of newspapers in sports organization, fostering national pride for stateless nations through sporting events, and the cultural influence on achievements like sprinting success in Jamaica.
Winning the World Road Race Championship in Oslo, Norway was a unique accomplishment because it showcased the ability of participants to cover long distances, which wasn't easily witnessed in other sports. Newspapers, such as L'Auto in the case of the Tour de France, played a pivotal role in organizing races to boost sales and advertising revenues.
The sports community, through events like the Olympics, provided stateless nations like Hungary, Czech, and Norway a platform to compete as independent teams, fostering a sense of national pride and unity. Additionally, victories in international competitions were celebrated as triumphs of the entire nation, strengthening citizen bonds and national loyalty.
Furthermore, the power of cultural influences can be seen in events like the Jamaican 4x100 meter relay team winning gold in the world championship, highlighting Jamaica's emphasis on sprinting as a significant part of their sporting culture. Historical practices of athletes using woolen bands as victory symbols and receiving olive crowns at events like Olympia reflect traditions tied to athletic achievements.
Read the sentence below. Identity the correct past form or past participle of the underlined verb
The Wilsons keep the recipe a secret for three generations.
A. Kept
B. Keeped
C. Keeping
D. No error
Ironing clothes is an example of
A. conduction
B. Convection
C. Radiation
Answer:
A
Explanation:
Conduction
Ironing clothes is an example of conduction, which is a method of heat transfer through direct contact.
Explanation:The process of ironing clothes involves a type of heat transfer known as conduction. Conduction is the process by which heat energy is transmitted through collisions between neighboring molecules. In the case of ironing, when the hot iron comes into direct contact with the clothes, the heat from the iron is transferred to the clothes through conduction, removing the wrinkles.
Learn more about Conduction here:https://brainly.com/question/35882137
#SPJ2
"The Helmsman" is an example of organic form because the poet
(5 points)
A. writes about the patterns of nature
B. uses free verse without any fixed rules
C. frequently begins lines with the same word
D. punctuates lines with commas and periods
The poem 'The Helmsman' exemplifies organic form because it uses B.free verse without fixed rules, allowing the structure to develop naturally based on the content.
The Helmsman" is an example of organic form. Organic form in poetry refers to the natural development of a poem based on its content rather than adhering to predetermined forms or rules. In this context, the correct answer is that is uses free verse without any fixed rules.
This means that the poem does not follow specific patterns of rhyme or meter, allowing the poet to use line breaks, rhythms, and other elements in a way that best serves the content and emotional impact of the poem. The poet's choices help create a unique structure that grows naturally from the subject matter.
George felt his heart beating faster. Could this be the chance he was looking for – the answer to the questions he didn't even know how to ask?
"The Pre-Medical/Pre-Dental Plus program," she said, "is committed to help you prepare for study in a medical, dental, or other health-related field. It is funded by the State of New Jersey's Educational Opportunity Fund."
George raised his hand. "So how much does it cost?"
"Tuition and basic costs are covered. That's why this program is so selective and so worthwhile."
"You mean it's free?" he asked incredulously.
“Nothing is completely free, but we've got you covered for the large part of it," she replied with a laugh.
George sat there with a look of disbelief and possibility on his face. He asked another question. "How long does it take?"
"The program is a four-year undergraduate degree program. Students must study a science major in the College of Arts and Sciences at Seton Hall University."
"So I can be a doctor in four years?" Rameck asked half-jokingly.
"Four years is just the undergraduate part," she replied. "Medical or dental school is another four-year program, plus additional years of study after that.”
"That's an awfully long time," Rameck said, sitting down with defeat on his face.
"You'll be four years older whether you go to college or not. Why not fill up those four years with something valuable?" she shot back.
Rameck looked thoughtful but said nothing.
George thought back to Miss Johnson, who had said almost the exact same thing to him way back in third grade.
—We Beat the Street,
Sampson Davis et al
Based on the passage, what effect does the woman giving the presentation have on the three friends?
She shows the teens that she wants to help them.
She inspires them to listen to her.
She scares them with her cold attitude.
She makes them laugh at themselves.
Answer:
She inspires them to listen to her
Explanation:
Answer:
B
Explanation:
Select all the correct answers.
In which two ways does the third paragraph contribute to the development of ideas in the passage?
It cites modern research to demonstrate the effectiveness of home remedies.
It supports the ideas of the second paragraph by using modern medical terms to explain the useful properties of home
remedies.
It reinforces the idea in the fourth paragraph that home remedies are inexpensive by emphasizing the healing properties of
plants.
It explains the benefits of folk medicine and home remedies in curing serious illnesses.
D
It establishes the idea that home remedies are rooted in traditional knowledge.
Answer:
d
Explanation:
Broaden thoughts in Paragraphs. A crucial issue of a strong essay is the presence of nicely-evolved ideas inside the essay's frame paragraphs.
What are the blessings of home treatments?Consulting general health practitioner, Hinduja sanatorium, says, "domestic remedies provide cures with easy, ingredients such as honey, culmination, herbs and herbal oils. They, at times, can remedy not unusual illnesses without facet effects, however, they need for used judiciously.
How are the thoughts advanced within the paragraph?Paragraph development begins with the formulation of the controlling idea. This idea directs the paragraph's improvement. frequently, the controlling concept of a paragraph will appear within the form of a topic sentence. In a few instances, you can need multiple sentences to specify a paragraph's controlling concept.
How are the ideas evolved within the paragraph?Paragraph development begins with the components of the controlling concept. This idea directs the paragraph's development. often, the controlling idea of a paragraph will appear within the shape of a topic sentence. In some instances, you could need multiple sentences to specify a paragraph's controlling concept.
Learn more about the passage here: https://brainly.com/question/25950911
#SPJ2
Which complex narrative structure is underutilized by Cristina Garcia in Dreaming in Cuban?
the attention given to presenting the work as fiction
the use of unconventional textual features
the representation of several narrators
the manipulation of the chronological order of events
Answer:
B. The use of unconventional textual features
Explanation:
Hope this helps, it's correct on ed.
The complex narrative structure which is underutilized by Cristina Garcia in Dreaming in Cuban is:
B. The use of unconventional textual features
What is a Complex Narrative Structure?This refers to the technique where a writer narrates events in a complex way with the use of different elements to advance the plot of a story.
With this in mind and from the complete text, we can see that complex narrative was used to show different events in the story but the structure which was underutilised was the use of textual features.
Read more about narration here:
https://brainly.com/question/7980953
when does intermission occur
a) at the end of a play
b) between acts of a play
c) at the beginning of a play
d) between every scene of a play
Answer:
b) between acts of a play
Explanation:
the intermission gives the actors and audience a break usually ranging around 10-15 minutes. During this time, set changes can occur as needed
4.
Which of the following statements most accurately describes theme? (5 points)
A text can have only one theme.
The theme is about what readers learn.
Theme is the subject of the story.
Theme should be stated in a sentence.
Answer:
The best option is letter B. The theme is about what readers learn
Explanation: its B
The letter B. ahahahahahahahahahahhahahahhahahhahhaha (it needed me to write 20 characters for a 'good answer')
Explain why ratios and proportions would be important when designing environments and characters?
Answer:
u can compare them
Explanation:
Answer:
you can campare them
Explanation:
What is the best revision of sentence 6 to maintain a
formal style?
Read the passage.
(1) I think that schools should switch from using paper
textbooks to using computer tablets. (2) Textbooks were
effective in the pre-digital age, but now we live in a
technology-based society, so schools need to get with the
program and adopt a modern approach to learning. (3) In
fact, the chair of the Federal Communications Commission
said that "it's time for the next stage" of learning with
tablets and pointed out how textbooks are often out of
date. (4) Opponents argue that tablets aren't a good
choice because initially they're very expensive. (5) The
secretary of education pointed out that tablets can be
updated regularly, which saves money in the long run. (6)
Not to mention the pluses of having the latest and greatest
info! (7) Many experts agree that switching to tablets is
important for the future of education.
Moreover, students will benefit from having the most
current information
It's also worth mentioning that students will have access
to new info.
O However, kids will also have access to some nice new
information.
Not to mention that having loads of info is really good for
students.
Mark this and return
Save and Exit
Next
Submit
The most formal revision of sentence 6 is "Moreover, students will benefit from having the most current information," as it avoids colloquial language and maintains the professional tone of the passage.
Explanation:The best revision of sentence 6 to maintain a formal style in the passage under discussion would be "Moreover, students will benefit from having the most current information." This revision is formal, concise, and aligns with the tone of the rest of the passage. It replaces the casual phrase "Not to mention the pluses of having the latest and greatest info!" with a more professional expression that conveys the same message without using informal language such as "pluses" and "latest and greatest". Formal writing should avoid colloquialisms and strive for clear and direct language appropriate for an academic or professional setting.
Which sentence uses the
semicolon correctly?
A. The goldfish swam slowly; its sleek tail
seemed to flutter softly in the water.
B. The goldfish swam slowly its sleek; tail
seemed to flutter softly in the water.
C. The goldfish swam slowly; Its sleek tail
seemed to flutter softly in the water.
Answer:
A. The goldfish swam slowly; its sleek tail seemed to flutter softly in the water.
Explanation:
This is the only sentence where the semicolon is between two different sentences without error. The others either break up an adjective from the noun it modifies or capitalizes the first word in the second part of the sentence, which does not need to be done unless you are ending that sentence with a period.